Joni Kärkkäinen & Valo Vairio:
Off The Web (On The Web)
25.3.–23.4.2023
ke–to 16–20, pe–su 12–16

Avajaiset perjantaina 24.3. kello 17–20, tervetuloa!
Opening on Friday 24th March from 5pm to 8pm, welcome!
Vernissage fredag den 24 Mars kl 17–20, välkommen!


Off The Web (On The Web) esittelee Valo Vairion ja Joni Kärkkäisen teoskokonaisuuden, jossa on esillä liikkuvaa kuvaa ja veistoksia, yhdistettynä löytöesineisiin. Veistokset on valmistettu muinaisella kuvanveiston tekniikalla, valamalla. Teosten muotokieli ja materiaalien yhdisteleminen tuo teokset tähän aikaan. Metallivalut, niissä käytetyt muotit, metallin sulatusuuni, sekä muottien polttouuni on yhdessä toteutettu. Materiaalit on löydetty ja kerätty kaupunkiympäristöstä. Näyttely on jatkumoa opiskeluaikana 2016 alkaneelle yhteistyölle.

Mitä näyttelyynne tulee esille?
Yhdessä suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus, joka sisältää metallivaluja, liikkuvaa kuvaa, löytöesineitä.

Millaisia teemoja tai ajatuksia teoksiinne liittyy?
Käsittelemme elämässä koettua ja nähtyä, ympäröivästä poimittua, muokaten, muovaten, sanoitta kysyen kommentoiden.

Millainen työskentelyprosessinne on ollut?
Sekoitus olosuhteita, resursseja, suunnitelmaa ja hetkessä toteuttamista, omien ja yhteisten sävelten kirjoittamista sinfoniaksi.

Miten päädyitte työskentelemään yhdessä?
Yhteistyöt ovat saaneet alkunsa eräässä oppilaitoksessa ja kuviot ovat jatkuneet useamman vuoden. Tämä näyttely on luonnollista jatkumoa, ilman kahleita.

Millaisia projekteja teillä on suunnitteilla K17:n näyttelyn jälkeen?
Hommat jatkuu, kehittyy, kultivoituu, etenee… Suunnitelmia on ja verkot vesillä! Saa pyytää juttuihin mukaan. Meiltä tullaan jatkossakin näkemään liikkuvaa kuvaa, performanssia, maalauksia ja veistoksia yhdessä ja erikseen.


Joni Kärkkäinen (s.1988) valmistui kuvataiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemiasta vuonna 2022. Hän työskentelee vapautuneesti eri tekniikoiden ja materiaalien parissa. Kärkkäisen edellinen näyttely pidettiin elokuussa 2022 Yö-galleriassa (Garden of originalities, yhteistyössä Tatu Engeströmin kanssa). Muita hänen viimeaikaisia töitään on esitetty yksityisnäyttelyissä Project Roomissa (Headlights helmikuu 2022), Kalasataman Seripajalla (Mirror World, joulukuu 2021) sekä Helsinki Biennaalissa (Muuri, 2021).
Kärkkäisen teoksia nähtävillä internetissä: https://www.instagram.com/karkkaisen.joni/

Valo Vairio (s.1989) työskentelee maalauksen, veiston ja liikkuvan kuvan kanssa sekä keinoin.
Viimeaikaisessa työskentelyssään hän on keskittynyt pääosin metallivaluihin. Vairio valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2022. Vairion viimeisin näyttely Veistoksia oli esillä Project Roomissa Helsingissä keväällä 2022. Vuonna 2021 Vairion teoksia oli esillä Helsingissä yksityisnäyttelyssä Full Moon Kalasataman Seripajan galleriassa, Kuvan Kevät 2021 -lopputyönäyttelyssä Exhibition Laboratoryssä, This isn’t even my final form -ryhmänäyttelyssä Vapaan taiteen tilassa, sekä Inarissa KLAK -galleriassa ryhmänäyttelyssä II.
Vairion teoksia nähtävillä internetissä: https://www.instagram.com/valovairio/